De vanzelfsprekendheid waarmee op verschillende sites en weblogs wordt aangenomen dat de lezer direct ‘ingelogd’ is kwa (voor)kennis is hoog. Het doet me een beetje denken aan mijn oude dictaten wiskunde op de universiteit of de unix manpages.

Goed, ik dus op zoek naar een manier waarop ik een RSS-feed kan genereren. Of het is dat mijn perceptie altijd orthogonaal staat op de informatie die ik lees, of de informatie is kennelijk voor deze leek niet beschikbaar. Ik hou het maar op het laatste.

Ik kreeg opeens het lumineuze idee om eens in een RSS2 url te kijken en zag dat daar de ‘generator’ vaak als eerste regel wordt vermeld. Zo kwam ik bij Radio Userland terecht en had even stellig de indruk dat dat het (separate) tooltje was wat de RSS-feed genereerde. Niks van dat alles, het blijkt dat het een weblogpakket is. Na wat googlen werd mij met verpletterende eensluidendheid gemeld dat WordPress ook een RSS-feedoptie had.

Maar waar??

Ik ben toen eens in de wordpressdirectory gaan kijken en ja hoor, daar zag ik o.m. de file wp-rss.php, wp-rss2.php en wp-feed.php. Zou dan http://remco.org/wordpress/wp-feed.php de ‘RSS-feed URL’ zijn? Klik maar op de link en zie zelf.

Waarom kan ik dat nou nergens vinden als het zo eenvoudig is?